Tıp Terimleri Karşılıklar Kılavuzu

26 Mart 2019

Tıp Terimleri Çalışma Grubu tarafından hazırlanmış olan “Tıp Terimleri Karşılıklar Kılavuzu” Android telefon uygulamasını tıp öğrencilerinin kullanımına sunulmuştur.

Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz.

Tıp Terimleri Karşılıklar Kılavuzu indirme bağlantısıhttps://play.google.com/store/apps/details?id=ozcansoft.tipterimlerisozlugu

Tıp Terimleri Karşılıklar Kılavuzu Tanıtım Bülteninden:

Türk Dil Kurumu tarafından 16 Aralık 2004 yılında kurulan “Tıp Terimleri Çalışma Grubu” 14 yılı aşkın süredir çalışmalarına kesintisiz devam etmektedir. Tıbbın farklı dallarından 12 hekim, 1 Türk dili uzmanı ve 1 bilim tarihçisinden oluşan grubun hazırladığı “Tıp Terimleri Karşılıklar Kılavuzu” 5752 terim içermektedir. Elinizdeki bu karşılıklar kılavuzuyla tıp terimlerinin Türkçede doğru yazılışına ve önerilen Türkçe karşılığına ulaşabilmektedir. Terimler hem Türkçe hem de İngilizce olarak aranabilmektedir. Uygulamaya vereceğiniz geri bildirimlerle “Tıp Terimleri Karşılıklar Kılavuzu” daha da gelişecektir.