Fakültemiz 4.Dönem öğrencimiz Setenay Gupse Özcan  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin düzenlediği 19-20-21 Mayıs'ta gerçekleşen VI. International Medical Students' Research Congress  'te "BCR-ABL TYROSINE KINASE INHIBITOR IMATINIB MESYLATE EXERTS GONADOTOXIC EFFECTS AND DOES NOT PREVENT CHEMOTHERAPY INDUCED CYTOTOXICITY IN HUMAN OVARY" projesi ile Sözlü Sunum kategorisinde Birincilik ödülünü aldı.

Yaz Araştırma Programı kapsamında Koç Üniversitesi'ndeki Doç. Dr. Özgür Öktem Danışmanlığında yürüttüğü projeye büyük katkı sağladı.  Projenin temel amacı daha önce fare deneylerinde kemoterapi kaynaklı infertiliteye karşı etkili olabileceği gösterilen Imatinib mesilatın insan dokularında da benzer bir koruyucu etki gösterip göstermediğini anlamaktı. Bunun için daha önce fare çalışmalarıyla yapılan deneyleri insan over korteks dokuları, granüloza hücre serileri ve  M1 ve GV fazındaki insan oosit hücreleri ile yeniden tasarladık. Farklı kombinasyonlar ve konsantrasyonlarda imatinib ve kemoterapiye maruz bıraktığımız hücre ve dokularda kemoterapi (Deneylerde kullandığımız ajan Cisplatin'di.) kaynaklı hasarın farelerden farklı olarak insanlarda imatinibin bloke ettiği moleküllerden biri olan c-Abl üzerinden gerçekleşmediğini gösterdik. Hatta buna ek olarak imatinib mesilat'ın kendisinin de gonadotoksik olabileceği yönünde veriler elde ettik.

Öğrencimiz Setenay Gupse Özcan'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Tıp Fakültesi © 2017 Sayfa Başı