Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark platformunda "Kocaeli Üniversitesi Eğitim Dergisi / Kocaeli University Journal of Education (KUJE)" adıyla bilimsel elektronik dergi yayımlanmak üzere başvuru yapılmış, DergiPark platformunda gerekli işlemler tamamlanmış ve Dergi'ye makale kabul süreci başlamıştır. Derginin ilk sayısı Mayıs 2018'de yayımlanacak olup, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda 2 sayı elektronik olarak yayımlanacaktır. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizcedir. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Dergisi Açık Erişim Yayın Politikasını benimsemiştir. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Dergisi, "Eğitim Bilimleri" ve "Öğretmen Yetiştirme Alanları" başta olmak üzere alana katkı sağlayan, kuramsal ve uygulamalı özgün araştırma makalelerini ve derleme çalışmalarını yayımlamaktadır. Dergi ile ilgili diğer bilgilere erişim ve makale gönderim işlemleri DergiPark platformu üzerinden http://dergipark.gov.tr/kuje gerçekleştirilebilmektedir.