Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen Ulusal Onkoloji Sempozyumu Türkiye'nin birçok ilinden tıp öğrencilerin katılımıyla 5 Mayıs 2018 tarihinde Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Sempozyuma Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet URAL, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tülin FIRAT, Hastane Yönetici Vekili Uzm.Dr. Ali Can ÖNAL, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Hülya Yazıcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi anabilim dalından Prof. Dr. Ufuk Özgen, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji bilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Özen, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji bilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Cemil Bilir ve fakültemiz öğretim üyeleri Tıbbi Onkoloji bilim dalından Doç. Dr. Ümmügül Üyetürk, Tıbbi Patoloji anabilim dalından Doç. Dr. Hesna Müzeyyen Astarcı sunumlarıyla katkı sağladılar. Bilimsel program akışında kanser genetiği, kök hücre uygulamaları, immünoterapi, kanser biyobelirteçleri, kanser tedavisinde kullanılan doğal kaynaklı ilaçlar gibi pek çok güncel konu ele alındı.