Sigarayı Bırakma Günü

Proje adı: Sigarayı Bırakma Günü

Proje tarih ve saati: 09 Şubat 2024

Proje yeri: BAİBÜ, Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası

Proje şekli: Afiş asma, broşür dağıtma ve toplantılara katılma

Proje danışmanı: Doç. Dr. Oruç YUNUSOĞLU

Proje Katılan Öğrenciler:

• Samet Yener
  • Eren Soylu
  • Sema Uysal
  • Hedil Mollamusa
  • Muhammed Hanzala Kuzey
  • Meryem Sıla User
  • Emre Koç
  • Selma İkbal Yıldız
  • Bahar Yavuz
  • Afra Ruban Arslan
  • Ezgi Gizem Mart

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nün toplumda daha duyarlı olması, bilinç kazandırılması amacıyla bir dizi etkinlik düzenlenmektedir. Bolu Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğünün ilgi yazısı ile Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde yapılacak olan etkinlikler ile ilgili toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda günü anlam ve önemini belirten afiş ve broşürlerin dağıtılması kararlaştırılmıştır. Matbu eserler TC Sağlık Bakanlığından temin edilmiştir. Ayrıca EGM-Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Yeşilay-Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğittim Programı ve Yeşilay-Danışmanlık Merkezi (YEDAM) birimleri de katkı sağlamıştır. 22.02.2024 tarihinde BAİBÜ, Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası girişinde ilgili faaliyetler gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca gerçekleştirilen toplantıda "sigarayı bırak hayatı bırakma ve sigarasız birkaç saat bile duramıyorum" kamu spotlarının https://sggm.saglik.gov.tr/TR,13220/sigarayi-birak-hayati-birakma-kamu-spotu-4207-sayili-kanun-kapsaminda.html adresinden indirilebileceği bildirilmiştir.

Proje Formu