Dünya Astım Haftası

Proje adı: Dünya Astım Haftası 2-7 Mayıs 2024

Proje tarih ve saati: 2 Mayıs 2024

Proje yeri: BAİBÜ, Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası

Proje şekli: Afiş asma-pano hazırlama ve broşür hazırlama

Proje danışmanı: Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman ARSLAN

Proje Katılan Öğrenciler:

• Delal Muhammed
  • FURKAN BAGAÇ
  • Hedil mollamusa
  • Sema Uysal
  • Serkan BAŞÇOBANLAR
  • Hicran Buse Başer
  • Berkay Işık
  • Mehmet Akif Okumuş
  • Beyza Yerlikaya
  • Derinsu Akıncı

Proje uygulama usulleri:

Astım, akciğer içi hava yollarında mikrobik olmayan bir tür iltihap nedeniyle hava yolu duvarının daralması sonucu ortaya çıkan müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır. Astım tekrarlayan ve ataklar halinde gelen nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı/hışıltı/ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir. Projemizin amacı; Astım ve astım türleri ile bilgilendirme yapmak. Ayrıca Astım doğru bilenen yanlışlar hakkında bilinçlenmenin sağlanması ve astım hastalarının hastalıklarını kontrol altına alabilmelerine yardımcı olmak.

Dünyanın hiç bir yerinde astımı tamamen ortadan kaldıran bir ilaç tedavisi yoktur. Astım tedavisinin amacı hastalığın şikâyetlerinin kontrol altına alınması ve hastanın yaşamını normale en yakın şekilde devam ettirilmesidir. Uygun ilaç tedavisinin verilmesi ve astım tetikleyicilerinden uzak durulması ile astım belirtileri kontrol altına alınabilmektedir.

Dünya Astım Haftası (2-7 Mayıs 2024) BAİBÜ Tıp Fakültesi stant alanında toplum bilincini artırıcı ve bilgilendirici gösterimler ve anlatımlar ile gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Astımın önemini içeren yazılı ve görsel broşürler ve afişler hazırlanmıştır. Hazırlanan dokümanlar stantta görsel olarak sergilenmiştir. Ayrıca görevli öğrenciler ile sözel olarak Astım hakkında bilgilendirmeler sağlanmıştır.

Proje Formu