Dünya Hemofili Günü

Proje adı: Dünya Hemofili Günü

Proje tarih ve saati: 17 Nisan 2024

Proje yeri: BAİBÜ, Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası

Proje şekli: Afiş asma, ilgili kuruluşlarla iletişime geçme ve derslerin yapılması

Proje danışmanı: Prof. Dr. M. İsmail VAROL

Proje Katılan Öğrenciler:

• Mihriban Karatop
  • Sena Bozuklu
  • Esra Mıstaçoğlu
  • Şerife Şura Çaydibi
  • Nisanur Bekiroğlu

Proje uygulama usulleri:

Dünya Hemofili Günü (17 Nisan 2024)’nünde hasta ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılması, ilgili uzmanların yetiştirilmesi, hemofili doğumların azaltılması amacıyla ve toplum bilincinin artırılması amacıyla Tıp Fakültesi (Dönem-I) öğrencilerine bir dizi etkinlik düzenlenmektedir.
Dönem I – Temel Bilimler Giriş Kurulu – III’de (15 Şubat 2024 Perşembe) X’e Bağlı Resesif Kalıtım derslerinde Hemofili hastalığın tanımı, Kalıtsal geçişleri ve kalıtım örnekleri konuları işlenmiştir. Günü anlam ve önemini belirten afiş ve broşürler hazırlanarak BAİBÜ, Tıp Fakültesi Derslik binasında görseller sunulmuştur.
Konu ile daha geniş bilgiler alınabilecek kuruluşlardan Türkiye Hemofili Federasyonun (1), Türkiye Hemofili Derneği (2)’nin tanıtımları, ulaşılabilecek web sitleri hakkında farkındalık oluşturmak için bilgilendirmeler yapılmıştır. Bu kuruluşlarla iletişime geçilmiş hazırlanmış görsel ve bilgilerin kullanılması için izinler alınmış ve kaynaklarda verilen web adresinden bilgilerin indirilebileceği bildirilmiştir.

Proje Formu