Dünya Aşı Haftası

Proje adı: Dünya Aşı Haftası

Proje tarih ve saati: 24 Nisan 2024

Proje yeri: BAİBÜ, Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası

Proje şekli: Afiş asma, broşür hazırlama

Proje danışmanı: Doç. Dr. Aslıhan ŞAYLAN

Proje Katılan Öğrenciler:

• Ahmet Burak Demirtaş
  • Neshat Farhoudizadeh
  • Sena Erikli
  • Zahra Hassani
  • Marwa Sekandary
  • Ahmad Alahmed
  • Ola Alahmad
  • Hatice Kutay
  • Shaghayegh Rezgi Shirsavar
  • Pari Valizade

Aşılanmanın amacı enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemine yardımcı olmaktır. Aşı patojen mikroorganizmaların hastalık yapma özelliklerinden arındırılarak yada salgıladığı toksinlerin etkileri ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik üründür. Çocukluk çağında yapılan aşılar, ömür boyu koruma sağlar. Aşılar sadece kişiyi hastalıktan korumakla kalmaz, toplumu da o hastalıklardan korur.

Tüm dünyada, son yıllarda erişkinlerin bağışıklanması da en az çocuklar kadar önemsenmeye başlanmıştır. Erişkinlerde mortalite ve morbidite ile sonuçlanabilecek birçok hastalık aşı ile önlenebilmektedir. Aşılar sayesinde dünyada her yıl en az 8 milyon insan ölümden kurtarıldığı ifade edilmektedir. Bilim insanlarının tahminine göre, ilk yılında COVID-19 aşıları dünya çapında yaklaşık 20 milyon hayat kurtarılmıştır.

Dünya Aşı Haftası (24-30 Nisan 2024) BAİBÜ Tıp Fakültesi stant alanında toplum bilincini artırıcı ve bilgilendirici gösterimler ve anlatımlar yapılmıştır. Aşılanmanın önemini içeren yazılı ve görsel broşürler hazırlanmıştır. Hazırlanan dökümanlar stantda görsel olarak sergilenmiştir.

Proje Formu